Grønt Thy
Skyumvej 102, 7752 Snedsted
Gitte Fauersbækk er ejer af Thy Grønt og Karl Peder Christensen (Kalle) er overgartner (Chefen).
Hos Thy Grønt har de omkring 30 forskellige slags grøntsager. Desuden har de valgt at lave sæsonen så lang som mulig, så der er blevet sået både tidlige og sene sorter, f.eks sommer- og vintergulerødder.Om ganske kort tid begynder ærter, kartofler, så salater at komme frem, og så kommer det ellers bare i en lind strøm.Blandet andet har de rødbeder, græskar, knoldselleri, bladselleri, asier, squash, kålroer, hvidkål, rødkål, spidskål, grønkål, rosenkål, 3 forskellige slags bønner, sølvbeder, rød bladbede, mange forskellige salater, radisser, gulerødder osv. I deres grøntsagsproduktion bruges økologisk kyllingegødning og brændenældesaft.
Et bæredygtigt landbrug De opsamler regnvand i en meget stor betontank under jorden. Det vandes grøntsagerne med, når himlen sparer på den naturlige vanding.
Deres lille grøntsagsproduktion bliver drevet med hænderne og meget små maskiner. Mange af deres redskaber er fra meget gamle dage og rigtig meget er af egne kreationer og uden strøm, bla. deres vanding - men det virker og på den måde, at kan de bruge regnvandet!
Bæredygtighed spiller en kæmpe rolle hos Thy Grønt, og det afspejles bestemt i deres landbrug. De fortæller:
”Der bliver arbejdet i fælleskab, og i vores landbrug er den sociale bæredygtighed en meget stor del. Bæredygtighed er for os at genbruge, at bruge naturens egne ressourcer så meget som muligt, at passe godt på naturen, at passe godt på hinanden, vores medmennesker og vores jord. Glæde og taknemlighed er det, der driver os!”